Welkom

Welkom op de site van
mr. Corine de Jong
Mediator gespecialiseerd in kwesties rond Arbeid, Organisatie en Samenwerking

Mediation

Corine de Jong behoort in Nederland tot de professionele mediators met de meeste ervaring. Ze beoefent het vak vanaf 1994 en doet dit vanaf 2003 fulltime. Als specialist heeft ze kennis en ervaring van mediation rond arbeidskwesties, samenwerkingsproblemen, bestuursproblemen, medezeggenschap en teamconflicten, zowel nationaal als internationaal. Meertalige mediations behoren tot de mogelijkheden.

Training

“Ervaring moet worden gedeeld en doorgegeven” en “Je leert het meest van het overbrengen van de stof aan anderen”. Vanuit deze gedachten is Corine al vanaf 1985 trainer, eerst bij de Beroepsopleiding Advocatuur (en voorlopers), later ook bij de opleiding van mediators, rechters, bedrijfsjuristen, gemeentejuristen. Corine werkt via verschillende opleidingsinstituten en besteedt ca. 20 tot 30% van haar tijd aan het geven van trainingen.

Advocatuur

Corine is advocaat vanaf 1984. Ze is en blijft lid van de Nederlandse Orde van de Advocaten. Mediation beschouwt ze als een specialisatie binnen de advocatuur. Vanaf 2003 treedt ze alleen nog tussenpartijdig op als mediator.